Bakkt har inte upplevt någon handel med BTC-optioner sedan mitten av juni

Är det säkert att säga att Bakkt har varit ett totalt misslyckande?

Bakkt har verkligen inte uppskattat mycket

Det har gått ungefär ett år sedan den institutionella kryptohandelsplattformen kom till, och man undrar ärligt vad det har bidragit till utrymmet, särskilt när man undersöker de senaste handelssiffrorna som plattformen har upplevt. Under mer än en månad har bitcoin-optioner inte handlats via plattformen, och sedan 15 juni i år har siffrorna för Bitcoin Era fastnat på ett stort fett noll.

Till viss del kan man potentiellt hävda att institutionella investerare fortfarande kämpar för att behålla en positiv bild av cryptocurrencies, även om detta snabbt kan skjutas åt sidan med tanke på hur mycket bevis tyder på annat. Se till exempel hur bra företag som CME Group i Chicago har lyckats. Vad sägs om Gråskala? Den institutionella investeringsplattformen tillkännagav nyligen mer än 1 miljard dollar totalt bitcoininvesteringar för det andra kvartalet.

Detta innebär att företaget samlade mer än 300 miljoner dollar varje månad under en period av tre månader, så att institutionella aktörer uppenbarligen får meddelandet att krypto är här för att stanna, så varför har Bakkt inte lyckats nå någon form av positivt rykte eller intresse från handlare?

Det är möjligt att den skakiga historien bakom Bakkt potentiellt skulle kunna komma tillbaka för att hemsöka den. Låt oss inte glömma att plattformen började på relativt svaga villkor med tanke på att dess öppning försenades i ungefär 12 långa månader. Bakkt planerades ursprungligen för att göra sin officiella debut i slutet av 2018, men lagstiftande problem och andra juridiska frågor stoppade potentiellt sin stora öppning fram till sista kvartalet 2019.

När den tiden kom möttes perioden med relativ cynism. Till exempel orsakade introduktionen av Bakkt ett enormt fall i bitcoinpriset. Vid tidpunkten för öppnandet handlade världens främsta cryptocurrency efter marknadsförsegling utöver raden på 9 000 dollar, men när Bakkt startade, sjönk valutan till ungefär 8 100 $ inom några minuter. Manövern visade sig för mycket för tillgången att hantera med tanke på att den slutade året på cirka 7 100 $.

Företag som Derebit har visat sig vara dominerande

Dessutom var handeln på Bakkt mindre än fantastisk under sin primära helg. Handlarna uppgick nästan ingenting under plattformens första 72 timmar, och medan saker så småningom plockades upp i spurts här och där, har Bakkt inte haft det bestående intrycket som många analytiker i slutändan trodde att det skulle ha, särskilt jämfört med konkurrerande plattformar som CME eller Derebit , som är baserat i Panama.

I skrivande stund har företaget rapporterat mer än 100 miljoner dollar i handelsbaserade intäkter sedan bara förra tisdagen. Det rapporteras av dataföretag som Skew att Derebit kontrollerar mer än 90 procent av de totala tillgängliga bitcoin-alternativen för handlare.