Na Futures Success: Huobi om Bitcoin-opties te lanceren in Q3 2020

Na een dominante run in de cryptocurrency derivaten ruimte, kondigde Huobi vandaag aan dat het van plan is om ergens dit kwartaal Bitcoin Opties uit te rollen op zijn platform.

Bitcoin-opties zijn afgeleide producten die de handelaar het recht geven, maar niet de verplichting, om Bitcoin te kopen of te verkopen tegen een specifieke prijs op een bepaalde vervaldatum. In tegenstelling tot Bitcoin Futures waar handelaren contractueel verplicht zijn om de bitcoin te kopen waar ze zich aan verbonden hebben, hebben handelaren in opties de optie om te kiezen of ze de BTC wel of niet zullen kopen.

Het toevoegen van opties aan het bestaande aanbod is ingesteld om Huobi’s groeiende marktdominantie met grote concurrenten zoals Binance, BitMEX en OKEx te vergroten, die allemaal een achterstand hebben opgelopen in termen van handelsvolume in de afgelopen weken. In de laatste 24 uur stond Huobi ook boven aan de ranglijst voor bitcoin futures producten, waarmee $1,86 miljard aan transacties werd vereffend.

Wat betreft de aard van de geplande Bitcoin-opties door Huobi, onthulde de beurs dat het product in Europese stijl zou worden aangeboden, wat betekent dat de koper van de optie alleen kan worden uitgeoefend op de vervaldatum.

Bovendien, terwijl concurrenten eisen dat beleggers een 1 BTC-saldo of iets lager houden om posities in opties te openen, zal Huobi de toetredingsdrempel verlagen door lage minimumposities van 0.001 BTC (ongeveer $10) toe te staan en tegelijkertijd basisleverings- en handelsvergoedingen in rekening te brengen. In eerste instantie zal het Opties aanbod van Huobi alleen voor Bitcoin zijn, met ondersteuning voor andere cryptocurrency’s die waarschijnlijk op het einde van de rit zullen komen.

Het testen van het product is al begonnen met de volledige uitrol voor institutionele en individuele beleggers, die wordt verwacht zodra de testfase is afgerond.

In maart meldde Coinfomania dat Huobi in de nasleep van de marktcrash een nieuw „partieel“ liquidatiemechanisme (circuitbreker) heeft geïntroduceerd dat de blootstelling van een handelaar in het geval van ernstige marktvolatiliteit systemisch minimaliseert.